De flesta förknippar ansiktsmasker med något som används vid spabehandlingar eller om man genomför en hudvårdsbehandling själv hemma, men det finns fler användningsområden.

Vilket färdmedel man än använder så kan själva resan vara ganska jobbig, mer eller mindre beroende på vad man är lite känslig över, åksjuka eller obehag är väldigt vanligt, speciellt vid längre resor,

Att köpa ansiktsmasker är enkelt online där utbudet är enormt. Här finns allt från olika lukter så som granatäpple och gurka till de som ska ligga länge och de som går snabbare att använda.

En ansiktsmask som däremot är specialdesignad för just resor är den som även går under namnet ögonmask. Den ser ut som ett par skidglasögon i tyg som spänns fast över ögonen så det blir totalt svart. Många upplever det lättare att sova och slappna av på tåg eller flyg om de kan stänga ute allt ljus utanför. Dessutom har vissa av dessa tillhörande gelékuddar.

Att ta med sig dessa ansiktsmasker på sin resa blir att göra resan till en lite mer spabetonad upplevelse som är lindrande och lugnande.

Dessa läggs i frysen en timme innan de ska användas och placeras sedan innanför masken. På så vis kyls ögonen ner vilket är mycket behagligt om man exempelvis har svullna ögon eller spänningshuvudvärk. Två symtom som är mycket vanliga när resandet gör att man åker över flera tidszoner och måste hålla sig vaken obehagligt länge.

Gelékuddarna går även att använda för att värma ögonen med vilket är vanligare vid förkylningar. I detta fall läggs dem i hett vatten under ca 10 minuter. En stark rekommendation är att inte lägga dem i micro eller ugn.

För en totalt avslappnad semester bör alltså två olika slags ansiktsmasker packas ned. På resan plockas den mörkläggande och kylande masken fram och när man sedan nått sitt mål kan mer hudbehandlande masker användas.

Ansiktsmask för resa