I denna något annorlunda nöjespark blir sagorna verklighet, bokstavligt talat. På Astrid Lindgrens Värld kan du få träffa dina favoriter från Astrid Lindgrens sagor, på riktigt. När du strosar runt i parken är chansen stor att Pippi, Emil eller Karlsson på taket kommer förbi. Direkt när du kliver innanför entrén välkomnas du av Kling och Klang i sällskap med Fröken Prusselius. Gå några steg till och du befinner dig mitt på Bråkmakargatan där filmerna om Lotta spelades in.

Astrid Lindgrens Värld håller hög kvalitet på allt den erbjuder. Den skiljer sig lite från andra ”nöjesparker” på så sätt att den inte har några attraktioner. Istället erbjuder den besökaren en helhetsupplevelse. Det gör att alla, gammal som ung, som någon gång läst Astrid Lindgrens sagor känner igen sig på ett härligt sätt.

De flesta upplevelserna får du när du besöker de olika miljöerna som finns uppbyggda i parken. De största är Pippis Villa Villekulla, Emils Katthult och Ronjas Rövarborg. Du kan även besöka Madicken på Junibacken, Bröderna Lejonhjärta i Körsbärsdalen och Karlsson på sitt tak.

Flera gånger per dag spelas stora föreställningar på scenen i de olika miljöerna. Föreställningarna håller en lättsam ton med mycket skratt och sång som lätt kan uppskattas av olika åldrar. Igenkänningsfaktorn från filmen och boken är hög.

Mellan föreställningarna kan du träffa de olika figurerna i sina miljöer under vissa tider. Då får du chansen att leka med Pippi, Emil, Madicken och dom andra på riktigt. Eller så ställer de till med spontan teater där även publiken får vara aktiv.

Mellan miljöerna vandrar du runt i vackra, lekfulla miljöer som är väl genomtänkta. Man skulle nog kunna säga att allt i denna park inbjuder till lek. Och detta utan att det finns en enda traditionell lekpark här. Vad sägs om miniatyrstäder med små hus som bara barnen kan krypa in i? Vattensprutande stenar? Och så förstås Karlssons tak som är fullt av rutschkanor!

Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby