En fotbollsresa innefattar vanligtvis en paketresa där flygbiljetter, hotellnätter och matchbiljetter är bokade och klara. Självklart går det att bygga ihop sin fotbollsresa på egen hand men de färdiga fotbollsresorna som resebolagen säljer i Sverige är mycket populära.

Old Trafford, Manchester United klassiska hemmaarena. Cred: Wikipedia

Boka resa och njuta av toppfotboll oavsett vilken liga du väljer att åka och titta på. Men planera – då får du ut mest av resan.

TIPS – om tidsplanering

Åk ut till arenan långt innan matchstart. Det handlar inte enbart om att komma fram inför matchstart utan även om att få ta del av stämningen på och omkring arenan.

På pubar och restauranger i närheten samlas fans från olika lag för att gå igenom matchuppställningar, diskutera skadeläge och inte minst mjuka upp stämbanden med sång och alkoholhaltiga drycker.

TIPS – på guidad tur

På många arenor erbjuds guidade turer de dagar det inte är matchdag. Det kanske låter tråkigt att gå omkring i en tom arena men dessa guidade turer är mycket uppskattade och inte sällan får man tillgång till delar av arenan som man annars aldrig skulle sett.

De kan behöva bokas lång tid i förväg. Ett alternativ är att köpa en fotbollsresa där dessa guidningar ingår. Det har blivit allt vanligare just eftersom turerna efterfrågas i allt större grad.

TIPS – på tips

Vill du spela på den match du ser på fotbollsresan så gör detta i Sverige innan avfärd. Självklart går det att spela på plats men du kan inte med säkerhet ta upp mobilen, logga in på den bettingsida online som du brukar använda och lägga ett spel.

Olika bettingsidor har tillgång till olika marknader så risken är att det på skärmen att du inte kan surfa in på sidan i det landet. Som med allt annat på resan så tjänar du på att planera i förväg.

Boka fotbollsresa – 3 tips på vägen