Kvinna med resväska i vänthallen på en flygplatsAtt bo på ett hotell på Arlanda Airport är väldigt smidigt för de som kommer med, eller ska åka vidare med, flygplan. Men de få hotell som ligger precis på området är ofta fullbokade och utöver det går det att spara pengar på att bo på ett hotell några minuter från flygplatsen. Den som söker hotell nära Arlanda kommer även ha betydligt större utbud av hotell att välja mellan.

Det man däremot bör kontrollera är några saker.

För det första är det om hotellet anordnar transferbuss till flygplatsen. En del hotell ligger nära den kommunala kollektivtrafiken och man hänvisar då till denna. Detta är inte en rekommendation då dessa bussar kan vara försenade utan att någon ersättning utgår. Är det istället hotellet (eller flera hotell som gemensamt) anordnar dessa transferbussar blir det säkrare att de kommer att avgå den tid som utlovas. Skulle det bli problem med bussen kommer det att lösa transporten på annat sätt.

För det andra är det frukosttiderna. En hel del flygavgångar går tidigt på morgonen och att då enbart bjuda på frukost från klockan 07.00 betyder att många gäster inte kommer att hinna äta frukost. Se över vilket tid som planet går, när incheckning ska ske och vilken tid som transfern går. Finns tid kvar till att äta frukost på morgonen? Serveras frukost den tiden?

För det tredje är det hotellets öppettider i receptionen. Nu har de allra flesta hotell en reception som är öppet dygnet runt men när det kommer till de billigare vandrarhemmen är det inte lika självklart. Den dag som något krånglar och man behöver hjälp med något är en bemannad reception ovärderlig. Med tanke på att flygplanen både kommer och avgår dygnet runt kan incheckning även behöva ske på hotellet dygnet runt.

Välj ett billigt hotell nära Arlanda – men se till att det passar dina behov som resenär.

Boka hotell nära Arlanda – Tänk på att …