Det finns de som bryr sig om vad hotellnatten kostar på semestern. Men det finns även de som inte bryr sig alls. När det enbart är kvalité och lyx som avgör vilket hotell som ska väljas blir utbudet något mindre. Men nog finns det gott om hotell att välja mellan ändå – detta framförallt i huvudstaden i landet.

The Dorchester

För att börja i London så finns här The Dorchester. Hotellet ligger i centrala London och kostar 3600kr per natt. Mer än tredubbelt mot vanliga hotell alltså. Men det är för de vanliga rummen. Den som vill göra av med större summor ska hyra sviten. Den största sviten, med härlig utsikt över Londons största park – Hyde Park, kostar 54000kr per natt. Hotellet har länge varit en favorit hos många kändisar som vill bo centralt och lyxigt. Några av de kändisar som hotellet stolt visar upp att de haft som gäster är Churchill, Eisenhower och Karl Lagerfeld.

Le Manoir aux Quat´Saisons

Michelin Guiden 2014Tar man sig ut på landsbygden brukar priserna gå ner på boendet. Det är det centrala läget man betalar för i storstäderna. Men även de som vill bo på landsbygden har möjligheten till mycket exklusivt boende till riktigt högt priser. Hotellet Le Manoir aux Quat´Saisions, i närheten av Oxford , drivs av Raymond Blanc som främst blivit känd som en världsberömd kock. Hans kunskaper i matlagning visar sig inte minst i att restaurangen på hotellet har hela två stjärnor från Michelinguiden. En guide som många restaurangägare bara drömmer om att få vara med i.

Även här är det sviterna som kostar mest och den dyraste sviten får man betala ca 12.000kr per natt för. Men då får man även ett badrum helt i marmor och får även tillgång till en egen trädgård.

Det ”billigaste” rummet kostar 5800kr per natt. Men besöker man detta hotell ska man absolut även besöka restaurangen med tanke på dess rykte. Därmed blir notan ännu större. Uttrycket säger att ”smakar det så kostar det” och i detta fall stämmer det verkligen – dubbelt.

Dyra hotell i England