Mikael Genberg har gjort sig känd i hotellkretsarna i Sverige efter att ha byggt upp två minst sagt ovanliga hotell. I Mälaren ligger ett av hans tidigare projekt ”The Utters In” vilket är ett undervattenshotell och i Västerås går det att övernatta på Hotell Hackspett. Besökarna på detta hotell får bo precis som en hackspett – i en koja i träden.

Genberg har verkligen tänjt på gränserna för vad som ska innefattas i begreppet hotell och hans senaste projekt är i samma linje. I Tanzania har han byggt upp sitt senaste hotell som fått världspressen att skriva artiklar om honom som person och hans bygge. Ett minst sagt perfekt sätt att få reklam och uppenbarligen har detta hjälpt honom för enligt honom själv kom det in rejält många bokningar när det blev möjligt att boka nätter.

Vad är det då som gör det nya projektet så unikt?  För att komma till hotellet måste besökarna åka fem mil i båt för att komma till ön Pemba som är belägen ca fem mil från Tanzanias fastland. Det som möter besökarna är ett flytande hotell på tre våningar. På översta våningen är det en magnifik takterrass som inbjuder till otrolig utsikt över havet och perfekta solmöjligheter. Att vara här är lika mäktigt dagtid som nattetid då natten bjuder på en mäktig stjärnhimmel som även speglar sig i havet.

Våningen under har en lounge samt dusch/toalett. Men det är källaren som gjort hotellet mest känt.  Här möts besökaren av ett sovrum helt under vattenytan och med väggar helt av glas. Att somna till utsikten av ett korallrev och vakna till att en haj simmar några decimeter från huvudet är alltså möjligt. Eller varför inte möta havssköldpaddor och andra häftiga havsdjur?

Priset för en natt i undervattenhotellet är 6000kr vilket får ses som billigt i jämförelse med många andra exklusiva och annorlunda hotell. Som exempel kan nämnas ett annat undervattenshotell som håller på att byggas i Florida där varje natt kommer att kosta 10.000kr.

Källa: Aftonbladet

Hotellet som skapar rubriker över hela världen