Tycker du att det är dyrt att bo på hotell? Det behöver det inte alls vara. Nu finns nämligen chansen att bo helt gratis. Det finns bara ett litet men …. du måste lägga bort mobilen och klara dig helt skärmfri under en hel kväll. För vissa är det en omöjlig ekvation.

För vissa är det en omöjlighet att boka ett hotell utan snabbt wi-fi medan det för andra skulle vara ganska skönt och avslappnande att slippa Facebook, Twitter, mail, Messenger och allt annat som pockar på uppmärksamheten. Nu har ett hotell i Göteborg valt att främja den skärmfria tiden. Så pass mycket att du till och med kan bo gratis.

Det är Hotel Bellora i Göteborg som har valt denna udda inriktning, på The Check Out Suite kan man alltså sänka sin vistelse riktigt bra – om man inte är uppkopplad. Kortfattat så får man helt enkelt betala utifrån hur mycket skrämtid som används under vistelsen. En speciell lampa kommer att ändra färg beroende på den totala skärmtiden. Blir den röd har man nått fullt och får därmed betala fullt pris.

En bättre digital hälsa

Det kan tyckas enkelt att låta TV-skärmen vara svart och inte slå på mobilen. Men helt lätt är det inte för alla och inte minst barn och ungdomar som vant sig med att telefonen är ett ”måste” för att kunna vara social med vänner via chat och social media.

Det är just även barnens digitala hälsa som delvis ligger till grund för idén. Detta är nämligen ett samarbete mellan Länsförsäkringarna i Göteborg och hotellet. Ett försäkringsbolag som jobbat med olika åtgärder för att hitta en skärmbalans. Att det nu skapas ett hotell med fokus på skärmtiden kanske inte är så konstigt – det är nog bara en spegling av vår digitala närvaro.

Sluta surfa och tjäna pengar

Sluta surfa och tjäna pengar!

Internationellt uppmärksammat

Det är inte bara flera svenska tidningar som skriivt om hotellet utan det har blivit omskrivet av internationell media runt om i världen. Men även andra hotellkedjor har valt att testa på konceptet. Bland annat har Bellora valt att utveckla idén och enligt Aftonbladet kommer de att erbjuda något liknande från och med i mitten av februari.

Gäller bara ett enda rum

Men vad händer om alla som bokar rum på hotellet inte använder skärm alls? Kommer de då inte få någon inkomst? Hos The Check Out är det ingen fara. Här är det nämligen bara ett enda rum av deras totalt 97 rum som har detta koncept. Genom att ”offra” ett enda rum riskerar de inte mycket – men har fått enorm publicitet. Kanske har det skärmfria rummet redan gett så mycket publicitet att det att det betalat sig för många år framöver.

Lägg bort mobilen – bo gratis på hotellet