Funderat på att besöka Stockholm och Södermalm? I så fall finns flera vandrarhem att välja mellan. Vilket som passar bäst beror mycket på tycke, smak och pris. Men oavsett hittas ett billigt boende i Stockholm om man jämför med vad det hade kostat att bo på hotell. Ett av alternativen är Mosebacke Hostel.

Närhet

En av de stora fördelarna med att välja detta vandrarhem är närheten. Det man först tänker på är närheten till shopping och stadskärnan. Det är nämligen beläget endast 50 meter från Götgatan vilket är shoppinggatan på Södermalm.  Men närheten till två andra saker lockar även många gäster hit, nämligen Ersta Diakoni och färjelägret.

För de som är i Stockholm för att besöka vänner eller släktingar som för tillfället är på Ersta Diakoni (avdelning av Ersta sjukhus) är detta boende smidigt nära och betydligt billigare än att bo på hotellet som även finns i närheten.

Att ta sig till färjelägret gör man till fots och härifrån går färjorna till bland annat Finland och Baltikum.

Pris

Prismässigt kostar en bädd från 300kr vilket är i genomsnitt för vandrarhem i Stockholm. Det är möjligt att hitta billigare på andra ställen men då handlar det oftast om sovsalar. Här finns inte någon sovsal utan de flesta rum har en, två eller tre bäddar. Utöver det finns även familjerum vilket blir mest smidigt och ekonomiskt för familjen. Här finns fyra bäddar och priset är 1500kr per natt. Fördelen är att man då har egen toalett vilket inte finns i alla andra rum.

Som ett budgethotell

Alla rum har egen TV och både handduk och lakan ingår. Dessutom ingår även frukost. På detta vis kan Mosebacke kännas som ett budgethotell även om det marknadsförs som vandrarhem. Ett mycket bra alternativ för de som vill ha det lite extra bekvämt men ändå få priset som ett vandrarhem brukar ge.

Mosebacke Hostel