Orlando USA är ett mycket spännande resmål att besöka. Staden erbjuder ett stort utbud av aktiviteter för turisten. Orlando, som ligger ganska centralt i den soliga delstaten Florida, bjuder in till härliga dagar i ett varmt klimat och många intressanta sevärdheter. Transporten sköter man bäst genom att flyga till stadens flygplats och därefter skaffa en hyrbil. Att hyra bil i Orlando är ofta enkelt, och det är förhållandevis sällan man stöter på någon oseriös firma. Precis som vid övrig biluthyrning i USA går det snabbt och smidigt. Det är dessutom ofta hög nivå på servicen.

Ripley’s Believe It or Not
På det här roliga stället kan man se sånt som man inte någon aning om att det existerade. Mr Ripley, som muséet är döpt efter var en hängiven samlare med en stark förkärlek till Asien. Han var en frekvent resenär dit och under sina många besök samlade han på sig helt osannolika föremål och bilder.

Hans speciella samling kom succesivt att utökas till en riktigt underhållande kedja av muséer. Bland annat kan man se här en äkta, krympt, kinesisk människoskalle, en bild av Einstein som utgörs av rostade brödskivor och fotografier av människor med speciella defekter och specialiteter. Inget för den med känslig mage alltså. På nästan 1000 egenartade kvadratmeter samlar Mr. Ripley här allt som är intressant, annorlunda eller konstigt med världen.

Att shoppa i Orlando
Precis som många andra städer i USA är Orlando en riktigt bra destination för shopping. Det är riktigt kul, det finns ett stort utbud och priserna är dessutom en hel del bättre än vad vi är vana vid hemma i Sverige.

Shoppingen finns fördelat på olika så kallade ”Malls” och ”Outlets”, bland annat Orlando Premium Outlet, som dessutom ligger närheten av det berömda Sea World. Här kan man hitta riktigt bra rabatter, erbjudanden och nedsänkta priser. Denna outlet har också flera ovanliga märken som inte kan hittas någon annanstans. Ett annat tips är Florida Mall som är ett enormt köpcentrum som garanterat stillar shoppingbegäret.

Congo River Golf
Congo river golf är en minigolfbana som också fungerar som en härlig äventyrsresa, den här golfbanan med 18 hål bjuder nämligen in till riktigt roligt spel där allt är gjort i miniatyr. Golfbanans upplägg är bäddat för rolig och hårresande underhållning, bland annat finns det riktiga levande alligatorer i golfbanans djungel. Som ett plus kan man också vara med och mata alligatorerna. Passar den som är vågad.

När man har spelat klart finns det en hel del andra aktiviteter att sysselsätta sig med. Bland annat kan man vaska efter ädelstenar, spela grymma TV-spel eller roa sig med annorlunda variationer på basket. Congo River Golf är sammantaget ett riktigt trevligt ställe för hela familjen.

Orlando – ett intressant och händelserikt resmål