När man packar inför en lång resa är det mycket man måste tänka på. Inte minst om man ska resa utomlands där man inte vet exakt vad man kan köpa på den ort man kommer till. Att planera sitt reseapotek ska man göra utifrån egna behov men även beroende på var man ska åka. Prata gärna med ditt apotek om vad som är standard att ha med sig i necessären. När det gäller vad som speciellt behöver tas med till en bebis bör man även prata med BVC. Detta särskilt om bebisen haft några utslag eller annat de första månaderna.

Även om det inte är lika livsviktigt som reseapoteket så ligger även en babyfilt och ett par tossor riktigt högt upp på prioriteringslistan. Men detta förstås enbart för de som har med sig en bebis på resan. De tre vanligaste orsakerna till att en bebis skriker är troligtvis hunger, kyla och rädsla.

Att ha ett skrikandes barn på ett flyg, bil eller buss är jobbigt i längden. Det kan alla småbarnsföräldrar intyga så det gäller att tänka på dessa tre punkter när packningen görs iordning. Både tossor och babyfilt ger värme och trygghet åt det lilla barnet. Produkterna är extremt gosiga och värmande. Med en färdigladdad nappflaska i en värmehållande kylväska minskar man även risken att hungern ska utlösa vrål och skrik.

Ytterligare något att tänka på är att ta med mjukisdjur och leksaker hemifrån. Även dessa ger trygghet och framförallt något som bebisen känner igen gällande färg, form och inte minst lukt. Skulle man glömma detta får pappa eller mamma ge en använd t-shirt som snuttefilt. Det ger den trygga lukten så länge man inte semestrat i ett allt för varmt land.

Så glöm inte reseaptoket och annat som underlättar för att resan ska bli så trevlig som möjlig för de allra minsta i familjen.

Packningen – Viktigast för de minsta