Med namnet ”Rest and Fly” har denna hotellkedja valt att vara tydlig med vad de prioriterar gällande deras boende. Det handlar om att vila, eller sova, och att flyga. Inget mer. Den gör också hotellet till ett exemplariskt hotell för de som inte är ute efter stora hotellrum, lyxiga hotellfrukostar eller ett gym i källare.

Rest…

De flesta som ska flyga från Arlanda (eller som kommer hit från annan ort) vill enbart sova en natt innan man tar sig vidare. Det är detta behov som hotellet möter. Det är till och med omöjligt att hyra ett rum längre än 24 timmar.

Däremot finns möjligheten att bo där kortare tid än en natt. Rest and Fly är en av de få hotell som erbjuder timshyra på rummen. En timme kostar 150kr för en person och därefter 50kr extra per timme. Att som familj komma undan någon timme så barnen kan vila ordentligt är mycket uppskattat. Likväl är det många affärsresenärer som utnyttjar denna möjlighet i det fall det är några timmar till nästa avgång.

Billigast blir det om fyra personer delar ett rum då priset för rummet blir 300kr första timmen och därefter 50kr per timme.

Den som hyr rum får tillgång till dusch och de som enbart vill få duschmöjligheten betalar 85kr för detta. Andra extratjänster som är tillgängliga är frukost, middag eller att sängarna är färdigbäddade.

I och med att rummen är relativt små, enkla och utan lika många bekvämligheter som klassiska hotellrum kan även priset hållas nere. I jämförelse mot andra hotell på Arlanda (eller i närheten) har Rest and Fly mycket bra priser. En natt för två personer kostar 795kr vilket är långt under normalpriset för ett hotellrum. Men man ska då vara medveten om att hotellet just enbart erbjuder ”Vila och möjlighet att resa vidare”. Man får vad man betalar för helt enkelt.

…And Fly

Hotellet ligger mitt på Arlanda Airport enbart en minuts promenad från Gate 30-44 (Terminal 4). I och med att det är beläget i mitten av flygplatsen tar det som mest 9 minuter att gå till slutet av flygplatsbyggnaden från och med att man lämnat hotellets entré.

Det här är det absolut bästa alternativet för de som ha en snabb, flexibel och billig lösning för övernattning när man behöver vila en stund – eller en hel natt.

Rest and Fly – Flexibelt, billigt och nära