Många som åker till Nederländernas vackra huvudstad gör det kanske inte i första hand för shoppingen. Istället kanske man åker dit för det sprakande nattlivet, den goda maten eller de tilltalande stadsmiljöerna.

Den som gillar shopping bör dock absolut överväga Amsterdam som resmål – här finns ett intressant shoppingutbud som domineras av små oberoende butiker och lite mindre av de stora välkända kedjorna. Det är inte heller bara kläder som är trevligt att handla här – nästan allt mellan himmel och jord finns representerat i Amsterdam.

Louis Vuitton store Amsterdam

Kitsch Kitchen

För dig som behöver ny inredning, kläder & accessoarer eller redskap till köket är Kitsch Kitchen en vågad affär som inte är rädd för att gå utanför ramarna. Här finns unika designar på allt mellan regnponchos och stylingtillbehör till cykeln. För den som letar efter något extra och unikt (eller bara vill ha en rolig upplevelse) är Kitsch Kitchen definitivt ett alternativ värt att överväga.

Ett tips är att hålla koll på deras hemsida efter aktuella reor. Priserna i Amsterdam är inte direkt billigare än i Sverige, och precis som på hemmaplan kan det vara skönt att handla varor som är något sänkta i pris.

Kalverstraat

Kalverstraat är förmodligen den mest kända shoppinggatan i staden. Amsterdam är, som vissa vet, mycket känt för sina träskor. Vill man bli lycklig ägare till ett par äkta träskor från Holland finns det gott om butiker som säljer dem på den här gatan. Den bästa butiken för det är kanske De Klompenboer.

Det är inte bara träskor som säljs på den här livliga shoppinggatan. En uppsjö av affärer finns representerade här – bland annat ESpirit, Ralph Lauren, Diesel, Ecco och Foot Locker. När man vill varva ner mellan shoppingrundorna kan man också passa på att ta en kaffe eller en matbit på någon av gatans många restauranger & kaféer.

Shopping i Amsterdam