Fjällnäs är Sveriges äldsta fjällhotell och även en utav de mest lyxligaste, som ligger i västra Härjedalen. Hela hotellet har en nordisk känsla, med nordisk design och nordisk mat i restaurangen. Naturen ligger precis utanför dörren där över 60 fjälltoppar och väldigt många olika ledspår finns tillgängliga för att utforskas. Med andra ord är det ett utmärkt val för den som vill åka på en lyxig fjällsemester.

Bröllop i fjällen
Att gifta sig i fjällen är en unik upplevelse, både i åtanke på den stora dagen man har framför sig men även på den vackra naturen man kommer ha runt omkring sig. Hotellet har ett kapell som heter Aula Capella, som inte tillhör någon religion men som är en själslig plats som alla kan besöka.

Kapellet är påkostat och har en genomtänkt utformning, som tar upp till 90 sittande personer vid en vigsel. I restaurangen kan även 120 bröllopsgäster bli serverade lokala delikatesser, innan en avskild bröllopssvit ovanför trädgränsen väntar på de lyckliga tu.

Vad man kan göra i naturen
Vädret i fjällen kan vara överraskande, med snöstorm ena dagen och en klarblå himmel den nästa. Beroende på vilken årstiden man besöker Fjällnäs finns det olika fysiska aktiviteter att utforska ute i fjällområdet. Under vinterhalvåret finns det isklättring, isfiske, skoterturer, turskidsåkning på leder och i fjälltopparna samt längdskidor att göra under dagarna.

De flesta utav aktiviteterna finns det tillgänglig personal som kan guida en under tiden man utför aktiviteten. På sommarhalvåret finns det vandring, fiske, mountainbike, löpning och golf att sysselsätta sig med, som även de aktiviteterna är spännande att göra under sitt besök på Fjällnäs.

Rummen och restaurangen
Totalt finns det 6 olika byggnader med sammanlagt 97 bäddar på hotellet, som alla ligger i anslutning till huvudbyggnaden Näset på Fjällnäs. Designen i rummen kan skifta, men håller alla en nodisk och svensk design och kvalitet.

Restaurangen på Fjällnäs har även den svenskt stuk, då maten är lokal och ändras under det som hotellet påstår vara ”de åtta årstiderna”. Varje årstid ger nya råvaror till det nordiska köket, som alla är förstklassiga råvaror från närområdet.

De åtta årstiderna
Hotellet förändras under året, och anpassas till de åtta olika årstiderna Fjällnäs säger att de har. Dessa åtta årstider är den isande midvintern, som äger rum kring nyåret. Snöbeklädd vår som är den andra årstiden, och sedan Islossning som är den tredje.

Sedan kommer den fjärde årstiden på sommaren, evig sol, följt utav skördetid och därefter sprakande höst. Till slut kommer Svart nysnö följt utav Juletid. Oavsett vilket årstid du besöker Fjällnäs, har alla något unikt att erbjuda sina besökare.

Sveriges äldsta fjällhotell