När en hyrbil ska bokas tittar de allra flesta på priset och avgör vilken bil man ska ha utifrån det. Det är visserligen en bra början och hyrkostnaden är också den stora kostnaden i detta fall. Men det finns även annat att spara pengar på. Bland annat drivmedlet. Följande tips gör att en billig hyrbil även blir billig i drift.

Hybrid

Genom att hyra en hybridbil kommer bensinförbrukningen och därmed driftskostnaden hållas nere betydligt. Bensin och diesel är mycket dyrare än el. Det man däremot får tänka på är att elen inte klarar långa sträckor. Men för den som bara ska köra i stadstrafik räcker detta gott och väl.

Välj rätt mack

Många gånger går det att tanka upp bilen vid biluthyrningsfirman. Men om det finns en mack i närheten så jämför priserna. Många gånger är det nämligen så att macken har lägre bensinpris. Visserligen kanske bara några tiondels kronor men när en hel tank ska fyllas blir det en del pengar.

Tanka rätt

Tankar en bilVad kräver hyrbilsbolaget gällande att man ska fylla på drivmedel? Det vanligaste är att de alltid hyr ut bilen med full tank och att man sedan ska lämna tillbaka den med lika.

Det gäller då att komma ihåg att tanka upp bilen innan man lämnar in den eftersom man annars kan få en viss straffavgift. Detta alltså utöver kostnaden för bensinen.

Kör bensinsnålt

Att köra bensinsnålt bör man göra oavsett om man har hyrbil eller inte. Detta gynnar miljön och förarens ekonomi. Idag ingår det utbildning i eko-drive i körkortsutbildningen vilket är ett led i att förbättra miljön. Kort sagt handlar det om att utnyttja bilens resurser men på ett lugnt och mjukt sätt. Det kan exempelvis handla om att inte gasa för fullt utan att sakta accelerera samt att utnyttja bilens fart på ett sätt som gör att man behöver bromsa mer sällan.

Rabatter

Lite rabatt finns det att hämta på många sätt, oftsat är det kanske ingen större affär med en enstaka krona för exempelvis ett tankkort (fast det lät bra först). Ett kort som ger bra utbud av erbjudanden är Motomännens medlemskort som ger bättre priser på färjor, hyrbil, verkstäder samt mycket mera.

Tänk rätt – Tanka hyrbilen rätt