Funderar du på att semestra i Stockholm i sommar? Kanske besöka muséer, ett sportevenemang eller bara gå på stan och shoppa? Välj att bo på vandrarhem i Stockholm. Fördelarna är många:

Pris på boende:

Idag har många vandrarhem en mycket hög service och standard. Visserligen kanske de inte har en reception som är öppen dygnet runt eller att det ligger fem påsar te på rummet när man checkar in. Men kan man leva utan det och därmed få ett pris som är flera hundra kronor billigare per natt så är vandrarhem ett perfekt alternativ.

Pris på mat:

En av de största nackdelarna med att bo på hotell är att man inte kan tillaga sin egen mat. Man är utelämnad till att äta ute eller på hotellets restaurang. I längden blir det väldigt dyrt och för barnfamiljer blir matkostnaden riktigt hög om man inte kan hitta alternativ. På de allra flesta vandrarhem finns kokmöjligheter. Visserligen får man dela köket med andra men det gör också att man har tillgång till ett relativt stort kök. Det i motsats mot de mycket små kök som campingar eller lägenhetshotell erbjuder.

Sällskapet:

Det kommer människor från hela världen och bor på vandrarhem i Stockholm. Ett perfekt tillfälle att lära känna andra kulturer och får höra vad utländska turister anser om Sverige. Laga maten tillsammans med någon från Thailand, se fotbollsmatchen på TV med en engelsman eller spela ett parti schack med en kines. Hur ofta händer det på ett hotell?

Omgivningen

Ett vandrarhem har ofta (inte alltid) en barnvänlig omgivning. Det kan vara en gammal ombyggd camping, ett hus på landet eller en ombyggd skola. I dessa fall är omgivningen väldigt barnanpassad. Det är lätt att springa ut och leka en stund utan att behöva vara rädd för trafiken som är mitt inne i stadskärnan.

Tvätt

Ska man vara borta länge är tvättmöjligheten ofta uppskattad. Visst går det att tvätta på hotell också men då betalar man per plagg. Något enstaka plagg har man väll råd med men vad händer när barnen varit ute och lekt? Då är det mer än bara ett enstaka plagg som behöver tvättas. De vandrarhem som erbjuder tvättmöjligheter står därför högt på listan för de som tänker semestra en längre period.

Så visst finns det en rad fördelar med vandrarhemsalternativet. I Stockholm finns en rad olika vandrarhem och man kan välja utifrån pris, var det är beläget, standard eller faciliteter. Här finns något för alla.

Vandrarhem – Ett billigare alternativ